Praćenje kategorija

Idi na navigaciju Idi na pretragu

Ova stranica prikazuje prateće kategorije koje MediaWiki softver automatski popunjava. Njihovi nazivi se mogu promijeniti izmjenom odgovarajućih sistemskih poruka u imenskom prostoru MediaWiki.

Praćenje kategorije Ime poruke Kriterij uključenja kategorije
Indeksirane stranice(prazno)index-categoryStranica ima u sebi __INDEX__ (te se nalazi u imenskom prostoru gdje je ta oznaka dozvoljena) pa je, samim tim, roboti indeksiraju.
Neindeksirane stranice(16 P)noindex-categoryRoboti ne indeksiraju stranicu jer u sebi ima magičnu riječ __NOINDEX__, te je u imenskom prostoru u kome ta oznaka nije dozvoljena.
Stranice sa istim argumentima kod poziva šablona(2 P)duplicate-args-categoryStranica sadrži pozive šablona koji koriste argumente dvojnike, kao što su {{foo|bar=1|bar=2}} ili {{foo|bar|1=baz}}.
Stranice sa previše poziva parserskih funkcija(prazno)expensive-parserfunction-categoryStranica koristi previše ekspenzivnih parserskih funkcija (poput #ifexist). Pogledajte Manual:$wgExpensiveParserFunctionLimit.
Stranice koje sadrže nedostajuće argumente u šablonu(prazno)post-expand-template-argument-categoryVeličina stranice prelazi $wgMaxArticleSize nakon proširenja defincije šablona (nešto što je u trima vitičastim zagradama, poput {{{Foo}}}).
Stranice gdje su uključeni šabloni preveliki(prazno)post-expand-template-inclusion-categoryVeličina stranice prelazi $wgMaxArticleSize nakon proširenja svih šablona, te zbog toga neki šabloni nisu prošireni.
Sakrivene kategorije(1 K)hidden-category-categoryKategorija u sebi sadrži __HIDDENCAT__ te se samim tim ne prikazuju u odjeljku za kategoriju na stranicama.
Stranice sa neispravnim linkovima do datoteka(prazno)broken-file-categoryStranica sadrži pokvareni link ka datoteci (link koji se nadovezuje na nepostojeću datoteku).
Stranice sa prekoračenim brojem čvorova(prazno)node-count-exceeded-categoryStranica je prešla najviši broj čvorova.
Stranice koje su prekoračile dubinu proširenja(prazno)expansion-depth-exceeded-categoryStranica je prešla najveću dubinu proširenja.
Stranice sa zanemarenim naslovima za prikaz(prazno)restricted-displaytitle-ignoredStranica sadrži {{DISPLAYTITLE}} koji je zanemaren zato što ne odgovara stvarnom naslovu stranice.
Stranice s neispravnim samozatvorenim HTML oznakama(1 P)deprecated-self-close-categoryStranica sadrži neispravne samozatvorene HTML oznake, kao što su <b/> ili <span/>. Njihovo funkcioniranje uskoro će se promijeniti da bude u skladu sa specifikacijama za HTML5, što znači da su zastarjeli i ne bi se trebali upotrebljavati u wikitekstu.
Stranice sa petljama šablona(prazno)template-loop-categoryStranica sadrži petlju šablona, tj. šablon koji poziva sam rebe rekurzivno.
Stranice koje koriste hronologiju(prazno)timeline-tracking-categoryOpis nije dostupan.
Stranice s greškama u referencama(111 P)cite-tracking-category-cite-errorStranice koje imaju greške u korišćenju oznaka referenci.
Stranice s greškama u isticanju sintakse(prazno)syntaxhighlight-error-categoryDošlo je do greške pri pokušaju da se istakne kôd koji je uključen na stranici.
Pages with score rendering errors(prazno)score-error-categoryThere was an error while rendering the score.
TemplateStyles stylesheets with errors(prazno)templatestyles-stylesheet-error-categoryThe TemplateStyles stylesheet has an error.
Pages with TemplateStyles errors(prazno)templatestyles-page-error-categoryThere was an error when processing a <templatestyles/> tag on the page.
MassMessage delivery lists(prazno)massmessage-list-categoryThe page is a delivery list for the MassMessage extension.
Datoteke bez mašinski čitljive licence(prazno)commonsmetadata-trackingcategory-no-licenseDatoteke koje nemaju mašinski čitljivu licencu.
Datoteke bez mašinski čitljivog opisa(prazno)commonsmetadata-trackingcategory-no-descriptionDatoteke koje nemaju mašinski čitljiv informativni šablon ili polje opis nije popunjeno.
Datoteke bez mašinski čitljivog autora(prazno)commonsmetadata-trackingcategory-no-authorDatoteke koje nemaju mašinski čitljiv informativni šablon ili polje autor nije popunjeno.
Datoteke bez mašinski čitljivog izvora(prazno)commonsmetadata-trackingcategory-no-sourceDatoteke koje nemaju mašinski čitljiv informativni šablon ili polje izvor nije popunjeno.
Files with no machine-readable patent(prazno)commonsmetadata-trackingcategory-no-patentThe file does not have a machine-readable patent template.
Strane sa matematičkim greškama(prazno)math-tracking-category-errorStranice u ovoj kategoriji imaju pogrješke u uporabi matematičkih oznaka.
Stranice s pogrješkama u prikazu matematike(prazno)math-tracking-category-render-errorPages in this category have rendering errors in the math tags.
Stranice sa greškama u skripti(1 P)scribunto-common-error-categoryThere was an error when processing the modules included on the page.
Scribunto modules with errors(prazno)scribunto-module-with-errors-categoryThe module has an error in it.
Stranice s grafikonima(prazno)graph-tracking-categoryOva stranica sadrži oznaku <graph>.
Stranice sa zastarjelim Vega 1.0 grafikonima(prazno)graph-obsolete-categoryThe page includes a <graph> tag that should be updated to version 2.
Stranice s pokvarenim grafikonima(prazno)graph-broken-categoryOva stranica sadrži neispravno iskorištenu oznaku <graph>.
Stranice s kartama(prazno)kartographer-tracking-categoryStranica uključuje zemljovid
Stranice s pokvarenim kartama(prazno)kartographer-broken-categoryStranica uključuje nevaljalu uporabu zemljovida
Stranice s nerazjašnjenim stavkama na wikipodatcima(prazno)unresolved-property-categoryThis category lists pages that reference Wikipodaci properties that cannot be found neither by their property ID nor label.
Preusmjerenja povezana sa stavkom na Wikipodacima(prazno)connected-redirect-categoryOva kategorija prikazuje listu preusmerenih stranica koje su povezane na Vikipodacima.
Stranice sa čarobnim ISBN vezama(prazno)magiclink-tracking-isbnOva stranica rabi čarobne ISBN poveznice. Za njihovu migraciju vidi mediawiki.org.
Stranice sa čarobnim RFC vezama(prazno)magiclink-tracking-rfcOva stranica rabi čarobne RFC poveznice. Za njihovu migraciju vidi mediawiki.org.
Stranice sa čarobnim PMID vezama(prazno)magiclink-tracking-pmidOva stranica rabi čarobne PMID poveznice. Za njihovu migraciju vidi mediawiki.org.