Razgovor s korisnikom:Orijentolog

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
Izvor: Wiktionary

Dobro došli!

Pozdrav, i dobro došli na W(j)ečnik. Nadamo se da će Vam se ovdje svidjeti i da ćete odlučiti da ostanete. Mi ovdje redovno pratimo stranu nedavne izmene, tako saznajemo za nove zanimljive članke i riječi, tko je trenutno aktivan, šta trenutno radi, i šta je u proteklom vremenu urađeno. Pozivamo Vas da učestvujete i u prevođenju članaka/reči na druge jezike. Evo nekih dobrih linkova za novopridošle:

Nadamo se da ćete uživati ovde dajući svoj doprinos i postati naš stalni član!

  • Možete se potpisivati na stranicama za razgovor koristeći četiri tilde ( ~~~~ ). Snimanjem se na tom mestu generiše Vaše ime, trenutno vreme i datum.


Prijatan rad!

--Kolega2357 (razgovor) 20:31, 24 jul 2013 (UTC)

Infrastruktura

Trebat će mi nekoliko dana da dodam i podesim svu potrebnu infrastrukturu (šabloni, moduli) te da se dogovorimo oko konvencija imenovanja (hoće li se kategorije koje sadrže refleks jata zvati primjerice Kategorija:srpskohrvatski pridjevi ili Kategorija:srpskohrvatski pridevi, hoće li naslovi i podnaslovi biti velikim ili malim početnim slovom itd.). Ja imam neke pomoćne alate koji mogu generirati kostur cijelog članka (sve od etimologije, deklinacije/konjugacije i IPA...za engleski Wiktionary čak i prijevode sa Google Translate :), a za W(j)ečnik bih mogao napraviti i da dohvaća definicije sa sh-pedije iz uvoda istoimenog članka, koje bi onda korisnik prepravio da budu prikladnije rječniku. Mogao bih i složiti bota da generira flektirane oblike da brže povećate broj članaka, ali otom potom :) --Ivan Štambuk (razgovor) 19:47, 26 jul 2013 (UTC)

ogledne natuknice

Nisam jedino prebacio šablone za etimologije ({etyl}, {recons} i ostalo) jer je s njima problem u padežnim nastvcima s obzirom da se imena jezika automatski generiraju iz ISO kodova, pa je zasad najbolje sve to ručno pisati. Što se tiče layouta slijedi en:WT:ELE. Za ćirilicu mogu napraviti GUI alat ili bota koji autmatski zrcali članke iz latiničnih ekvivalenata, ovisi što vam više odgovara. Za generiranje kostura članaka isto mogu napraviti alat ali to će mi trebati par dana do složim. Ako ti što nije jasno ili treba nešto podesiti samo viči ;) --Ivan Štambuk (razgovor) 18:22, 28 jul 2013 (UTC)

Autopatroler

Da li voljan biti ovde Autopatroler kao na sh wiki? --Kolega2357 (razgovor) 10:01, 18 februar-вељача 2014 (UTC)

Perzijski

Bit će, polako, treba prvo sh riješiti.. čeka još ekavica pa ćirilica :) --Ivan Štambuk (razgovor) 10:11, 18 februar-вељача 2014 (UTC)

Bice svega samo prvo treba da se unese 10 miliona clanaka prvo. --Kolega2357 (razgovor) 23:59, 18 februar-вељача 2014 (UTC)

OK, pitaj, ali nadam se da nisi u pravu, to bi bilo problematično na više nivoa :D --Igor Windsor (razgovor) 08:31, 19 februar-вељача 2014 (UTC)
A vidim sad da stvar zapravo nije još sasvim rešena :) Meni je logično da za ovakve termini technici bude jedna odrednica, a ostalo da budu preusmeravanja. Naime, na sh.wikipedia sam u članku "horeg" stavio poveznicu na istoimenu odrednicu na sh.wiktionary. Na sh.wikipediji nema posebnog članka "koreg", nego to preusmeravanjem vodi na "horeg". Treba li onda sad na wikipediji u članku "horeg" staviti obe poveznice na rečnik, tj. i "horeg" i "koreg" (ako će ovde to biti dve različite odrednice)? Mislim da je to malo... nepraktično, u najmanju ruku. :D --Igor Windsor (razgovor) 08:41, 19 februar-вељача 2014 (UTC)

Nabasao sam za perzijski na PerLex - vidi rad tu, program je tu (skroz na dnu), a transliterator je tu. 36k lema sa nekih pola milijuna flektiranih oblika. Nisam ga pokrenuo jer je instalacija komplicirana, no čini se obećavajuće. --Ivan Štambuk (razgovor) 14:13, 24 februar-вељача 2014 (UTC)

Font

Trenutno ne može da se promeni font mora da su ovi iz WMF-a instalirali neku ekstenziju. --Kolega2357 (razgovor) 23:27, 3 april-травањ 2014 (UTC)